Policija spasila dvojicu ribara: Plutali su u moru dva sata

Screenshot

U pomorskoj nesreći koja se sinoć oko 20:40 sati dogodila kod otoka Molata potonula je 12-metarska ribarica u vlasništvu 58-godišnjak iz Zadra. U trenutku potonuća na brodu je osim vlasnika bila još jedna muška osoba, potvrdili su za Zadarski u zadarskoj policiji.

Prije nego što je brod potonuo, iz dosad još nepoznatih razloga, ribari su uputili poziv za pomoć. Iz Nacionalne središnjice za potragu i spašavanje na moru u Rijeci pozvana je zadarska pomorska policija koja je odmah isplovila. Oko 21.50 sati posada policijskog broda “Škabrnja” s tri člana posade pronašla je u moru između Molata i Sestrunja dvojcu ribara kako plutaju.

Zapovjednik ophodnog broda “Škabrnja” Franko Grancarić objasnio je nakon dolaska u Zadar kako su pronašli dvojicu ribara.

Kad su nakon poziva iz Nacionalne središnjice stigli na lokaciju kod otoka Molata za koju su pretpostavili da je mjesto nesreće primijetili su neke kante kako plutaju u moru. Pažljivo su obilazili akvatorij i sedam-osam puta gasili motore ne bi li čuli ako netko iz mora doziva u pomoć. U potragu za stradalim ribarima bili su se već uključili i neki civili. U jednom trenutku su čuli dozivanje i uz pomoć reflektora su uočili dvojicu ljudi kako plutaju u moru držeći se za plutajući hladnjak. Bilo je oko 22 sata, a ribari su u moru tada bili oko dva sata.



Podigli su ih na brod i utoplili dekama. Potom su krenuli prema Zadru i usput pozvali hitnu pomoć koja ih je dočekala na Branimirovoj obali, piše Zadarski.

Komentari