Policija provjerava Sladoljeva koji je ustvrdio da je zagrebački ginekolog umro zbog cjepiva protiv korone

Srecko Sladoljev. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebačka policija poduzima provjere u slučaju Srećka Sladoljeva, poznatog antivaksera koji je u srijedu na društvenim mrežama objavio navodne poruke iz kojih se moglo zaključiti da je ugledni zagrebački ginekolog Mario Kerner umro nakon cijepljenja protiv koronavirusa.

Podsjetimo, Sladoljev je na Facebooku objavio kako mu je, navodno, stigla poruka od neimenovane liječnice koja tvrdi da je od prijateljice doktora Kernera saznala kako je on malo prije smrti primio prvu dozu Pfizerovog cjepiva.

U statutusu na Facebooku citirao je navodnu poruku u kojoj se doktorica pita koliko sigurni možemo biti da je smrt liječnika bila nuspojava cjepiva, a zatim je u istom statutusu objavio i svoj odgovor: “Žao mi je. Da su mu posthumno napravili PCR, siguran sam da bi bio pozitivan. Tada bismo bili potpuno sigurni od čega je umro. Jedina sigurna dijagnoza je od Kovid-19”, napisao je. Mnogi su njegov odgovor shvatili kao sugestiju da je liječnik preminuo od nuspojava cjepiva.

Policija poduzima provjere

“Policijska uprava zagrebačka ima saznanja o događaju koji navodite te poduzima potrebne provjere. Sukladno utvrđenom, odlučit će o daljnjim koracima iz nadležnosti policije”, stoji u odgovoru Ministarstva unutarnjih poslova za portal Index.hr s kojeg su MUP-u poslali upit što se poduzima u vezi s tim slučajem.



Tek sam lakonski odgovorio na pitanje o mogućnosti smrti

Sladoljevu su i kolege preminulog liječnika Kernera iz bolnice Sveti Duh detaljno pojašnjavale da se ginekolog jednostavno nije stigao cijepiti jer je imao previše posla. Bio je naručen, doduše, objašnjavali su, ali kad je trebao po svoju dozu Pfizera, zapeo je u sali.

Ni to nije pomoglo Sladoljevovim pratiteljima pa su i Kernerove kolege optužili da lažu.

A onda je kap prelila čašu supruzi preminulog liječnika pa je i ona pisala Srećku Sladoljevu.

“S obzirom na to da mi je u ovim teškim trenucima javljeno da je rasprava o iznenadnom gubitku mog voljenog supruga javna, slobodna sam odgovoriti da je moj Maro Kerner bio negativan na SARS-CoV-2, što mi je rečeno na sudskoj medicini. Molim sve dobre ljude da imaju razumijevanja za ovakvu tešku, tužnu i prebolnu situaciju, ne samo za familiju nego i sve krasne žene koje su ga cijenile kao izabranog liječnika. Nažalost, medicina se ne svodi na samo jednu dijagnozu. Molim vas, ispratimo našeg Mara s dignitetom, kako je zaslužio”, kazala je Ivana Jelavić Kerner.

“Fake news”

Odgovorio joj je Sladoljev kazavši kako on niti je “objavio vijest o smrti dr. Marija Kernera” jer već je bila na internetu, niti je “rekao od čega je umro” jer ne zna, niti je “rekao da se cijepio” jer isto to ne zna, a niti “da je smrt posljedica cjepiva” jer ni to, eto, ne zna.

“Tek sam lakonski odgovorio na pitanje o mogućnosti smrti (kao posljedice cjepiva!!!) kako je jedina sigurna smrt (u današnje vrijeme) ona od COVID-a. A tu nisam pogriješio! Uz imunološke aspekte šteta koje će sigurno donijeti mRNK cjepivo postoje i toksikološki aspekti koje će sigurno posebno pogoditi srčane bolesnike. Ovaj publicitet oko toga donijet će koristi mnogima. Prije nego što krenu u srljanje, dobro će promisliti”, rekao je Sladoljev kojem su Kernerovi prijatelji pojasnili da je liječnik umro od infarkta, a isti je uzrok smrti bio i kod njegova oca, koji je također preminuo mlad.

Komentari