Policija privela dvije maloljetne osobe zbog poruka protiv povorke

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice održava se pod geslom ‘Prajd zauvijek!’. Sve je proteklo mirno, osim dva manja incidenta.

“Do 17 sati u službene prostorije policije dovedene su dvije maloljetne osobe koje su simboličnim porukama iskazale nepodržavajući stav prema povorci te je kriminalističko istraživanje u tijeku. Drugih postupanja policijskih službenika nije bilo”, objavili su iz policije, prenosi Dnevnik.hr.

U povorci je sudjelovao i gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

“Napredovali smo. Ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride u Zagrebu. Bio sam prvo kao građanin, pa kao zastupnik, i evo sad kao gradonačelnik. Želimo kao nova vlast pokazati da nitko ne smije biti diskriminiran na bilo kojoj osnovi”, rekao je.



“Kada se gleda cijeli spektar ljudskih prava, vidi se napredak u tom smjeru, a volio bih i da smo tako napredovali u borbi protiv korupcije, a nismo. Tu smo ostali negdje u dobi oko 2000. godine. No dobro je što napredak ide dalje, iako neki žele povući kočnicu”, istaknuo je dugogodišnji politički i građanski aktivist Gordan Bosanac.

Naglasio je kako je ugodnije i ljepše živjeti u atmosferi koju imamo danas, u odnosu na onu od prije 20 godina.

Komentari