Policija privela 14 osoba zbog skandiranja ‘Ubij Srbina’ u Borovu, slijede kaznene prijave

Foto: screenshot

Osumnjičeni za govor mržnje u Borovu u ponedjeljak bit će predani pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu. 

Privedeno je 14 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju, skandirajući neprimjereni sadržaj, kako navode iz PU vukovarsko-srijemske.

“Svi osumnjičeni će danas tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu”.

Dodaju da se u suradnji s drugim policijskim upravama, kriminalističko istraživanje provodi se nad još nekoliko osoba s područja drugih županija.



Podsjetimo, skupina navijača izvikivala je neprimjerene uzvike poput ‘Ubi Srbina’ u nedjelju ujutro u Borovu, na dan 30. obljetnice ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, ubijenih 2. svibnja 1991. godine.

Incident je osudio predsjednik Zoran Milanović, Srpsko narodno vijeće, vukovarski HDZ i SDP, SDSS, Zajedničko vijeće općina i županijsko Vijeće srpske nacionalne manjine te drugi.

Komentari