Policija potvrdila da su poginule dvije muške osobe iz Slavonskog Broda i 17-godišnjak iz Novske

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U željezničkoj nesreći koja se petak dogodila kod Novske život su izgubila dvojica muškaraca zaposlena na Hrvatskim željeznicama te 17- godišnjak, potvrdila je policija.

Radi se o dvije odrasle osobe: kondukteru (60) i strojovođi (52) putničkog vlaka s područja Slavonskog Broda, zaposlenima na Hrvatskim željeznicama, i jednoj osobi staroj 17 godina s područja Novske, priopćeno je iz županijske policije.

Županijska državna odvjetnica iz Siska je priopćila da s županijskim policijskim službenicima i istražiteljem Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu obavlja očevid nesreće i utvrđuje okolnosti nastanka nesreće.

Prema dosad utvrđenom, došlo je do naleta putničkog vlaka, koji je prometovao na relaciji Vinkovci Novska, na zaustavljeni teretni vlak kod mjesta Rajić blizu Novske.



Za sada proizlazi da su u nesreći smrtno stradale tri osobe, a jedanaest je osoba ozlijeđeno te je zbrinuto u najbližim bolnicama, navodi se u priopćenju.

Tijekom očevida bit će izuzeti tragovi i provedene potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka željezničke nesreće. Ujedno, državno odvjetništvo će izdati potrebne naloge kako bi se utvrdio uzrok nesreće, kaže se.

Komentari