POLICIJA POPISIVALA ŠTRAJKAŠE Bili u skoro svim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji

Sindikalni čelnici objavili su poruku u kojoj im je javljeno da je policija u Krapinsko-zagorskoj županiji popisivala podatke o profesorima u školi i tko je organizirao odlazak na prosvjed.

“Kao povjerenica sam ostala u školi zbog bolesti i nisam išla na prosvjed. Nakon odlaska kolega u školu je došla policija, tražila moje podatke, status, tko je organizator odlaska na prosvjed”, poslala je porukom sindikalnim čelnicima profesorica iz Krapinsko-zagorske županije. Napisala je i kako je bila “vrlo zatečena” te da je na njihova pitanja odgovarala “kao malo dijete”.

Policija je potvrdila da je bila skoro u svim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ravnateljima je rečeno da je to rutinska provjera radi sigurnosne procjene, javlja RTL.

“Molim vas da istražite miješanje policije u popise prosvjednika. Smatramo da se radi o zastrašivanju ljudi koji su u štrajku. Pomognite da se to otkloni”, izjavio je nakon završetka pregovora u ponedjeljak kasno navečer Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić rekao je da je zatečen takvom informacijom jer je ustavom zajamčeno pravo na štrajk te se odmah raspitao kod policije.

“Rečeno mi je da to nije točno nego da se raspitivalo zbog sigurnosti u prometu koliko je autobusa u pitanju, radi regulacije prometa”, kazao je sinoć nakon maratonskog sastanka u Vladi.

Takvu informaciju dobili su i predstavnici sindikata.

Međutim, njima nije jasno zbog čega su policiji takve informacije trebale samo u Krapinsko-zagorskoj županiji, te su zatražili od svojih povjerenika u drugim županijama da istraže je li se to događalo još negdje.

Ističu također da su unaprijed policiji najavili oko 200 autobusa, javlja N1.

Komentari