Policija otkrila tko je postavio bombu u zagrebačkom Travnom prošle godine, za jednim počiniteljem intenzivno tragaju

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Republike Srbije i nad 31-godišnjakom koje se tereti za eksploziju u rujnu prošle godine.

Policijsko izvješće navodi kako su prišli natkrivenoj i ograđenoj terasi ugostiteljskog objekta 57-godišnjaka u Ulici Božidara Magovca, gdje su na površini pokraj stabla postavili improviziranu eksplozivnu napravu u torbi koju je do mjesta postavljanja donio 41-godišnji državljanin Republike Srbije.

“S ciljem dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zajedno su ju aktivirali detonatorskom kapislom i sporogorećim štapinom uslijed čega je oko 4.10 sati došlo do eksplozije koja je oštetila dvije vanjske jedinice klima uređaja, vanjsku jedinicu dojavnog alarmnog uređaja, jednu unutarnju jedinicu klima uređaja, senzor dojavnog alarmnog uređaja, kamere video nadzora, pet staklenih kliznih stjenki i oštetila njihove aluminijske profile, jedan televizor te drveno tapecirane klupe za sjedenje u vlasništvu 57-godišnjaka.


Kao posljedica eksplozije oštećena su i razbijena stakla na prozorima stana 79-godišnjaka na prvom katu stambene zgrade koji se u trenutku eksplozije nalazio u neposrednoj blizini oštećenog prozora. Ujedno, oštećene su i plastične obloge s unutarnjih strana roletnih kutija u stanu 72-godišnjaka kao i metalni okov prozora u stanu 60-godišnjaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Osumnjičeni 30-godišnjak nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u Zagrebu, dok je 41-godišnji državljanin Republike Srbije trenutno nedostupan policijskim službenicima koji za njim intenzivno tragaju”, navodi se u izvješću policije.

U ranim jutarnjim satima dogodila se eksplozija u Novom Zagrebu, oštećen je ugostiteljski objekt


Komentari