Policija otkrila muškarca koji je na bizaran način prevario staricu, ali ne mogu do njega

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

Predstavivši se kao policijski inspektor, prevarant je od Korčulanke ishodio čak sto tisuća kuna. Iako ga je policija otkrila, ne može do njega.

Iako je policija uspješno otkrila prevaranta koji je stariju Korčulanku prevario za čak sto tisuća kuna, ona zasad od toga nema neke koristi. Riječ je, naime, o 43-godišnjem državljaninu susjedne Bosne i Hercegovine, a kako se prevarant trenutačno ne nalazi u Hrvatskoj, za njim je raspisana potraga, javlja Dnevnik.hr.

Priča je započela krajem lipnja kad je Korčulanka policiji prijavila da je prevarena za čak sto tisuća kuna. Policajcima je ispričala da ju je na telefon nazvao muškarac koji se predstavio kao šef kriminalističke policije. I ispričao prilično nevjerojatnu priču u koju je ona ipak povjerovala.

Taj policijski šef ženu je obavijestio da je, eto, njoj i još nekolicini drugih ljudi ukraden novac s bankovnog računa. Zamolio ju je da, u cilju istrage, s tog svog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati jer moraju uzeti otiske prstiju s novčanica. Nakon obrade kolega forenzičara novac će joj, kaže, vratiti. I ona ga je poslušala.



Doista je otišla u banku, podigla tih svojih “ukradenih” sto tisuća kuna i uredno pričekala kolegu samozvanog šefa policije. Umjesto kolege na vrata joj je zapravo pozvonio dostavljač koji za prevaru nije ni znao, već je bio tek plaćen da preuzme pošiljku.

Novac je nestao, baš kao i prevarant iz susjedne države, a policija ga je prijavila za kazneno djelo prijevare i za njim raspisala potragu.

Pored toga, građanima su poslali upozorenje da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac. “Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici dolaskom na kućnu adresu legitimiraju se službenom iskaznicom i ako imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta”, poručuju iz policije.

Komentari