Policija otkrila detalje stravičnih ubojstava: Dvojici muškaraca ubacili antipsihotik u piće i ubili ih

Tom Dubravec / CROPIX/ilustracija

U Policijskoj upravi karlovačkoj održana je konferencija za medije na kojoj su načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i načelnik Policijske postaje Karlovac Darko Željković prezentirali rezultate kriminalističkog istraživanja kaznenih djela teškog ubojstva i ubojstva u pokušaju

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave karlovačke i Policijske postaje Ogulin u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje kojim su utvrdili osnovanu sumnju u počinjena dva kaznena djela – teško ubojstvo i jedno kazneno djelo – teško ubojstvo u pokušaju”, priopćili su iz policije.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 60-godišnjak i 32-godišnjakinja u razdoblju od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine počinili dva kaznena djela teškog ubojstva na štetu 81-godišnjaka i 51-godišnjaka na području općine Plaški, tako što su iskoristili njihovu nepažnju za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu te im u alkoholno piće ubacili tvar – klozapin – antipsihotik, uslijed čega je došlo do smrtne posljedice.

Također su osumnjičeni počinili i kazneno djelo – teško ubojstvo u pokušaju na štetu 61-godišnjaka, počinjeno na identičan način, a kojem je pravovremenom liječničkom intervencijom spašen život.“Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo i teško ubojstvo u pokušaju osumnjičeni 60-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke te je zajedno s osumnjičenom 32-godišnjakinjom, koja se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora, uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu”, stoji u priopćenju.

Komentari