Policija objavila uzrok tragedije: Za sve je kriv otvoreni plamen

Foto: MUP/ilustracija

Danas se u Novom Marofu dogodila velika tragedija u kojoj je se zapalio aparat za kisik, a pacijent koji je bio spojen na njega je preminuo. Policija je nakon detaljne istrage objavila uzrok nesreće.

Policija je izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti, a u kojem kažu kako je požar izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena, a da su ga ugasili pripadnici DVD Novi Marof:

“Danas, 30. srpnja oko 12.30 u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, u Bolnici za specijalne bolesti na odjelu produženog liječenja izbio je požar u sobi kojom prilikom je smrtno stradao muškarac starosti 48 godina.

“Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara.”


“Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.”

Tijekom navedenog događaja nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblja u bolnici i nije bilo drugih ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD Novi Marof. “Tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija”, rekli su iz policije.

Komentari