POLICIJA NE ČEKA! Prvi osumnjičenici dovedeni u prostorije USKOK-a

Ilustracija Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U policijskoj marici pod rotirkama na ispitivanje u prostorije USKOK-a u petak predvečer stigli su neki od jutros uhićenih u akciji policije i USKOK-a. Još se ne zna je li među njima i međimurski župan Matija Posavec.

Podsjetimo, međimurski župan Matija Posavec i SDP-ov saborski zastupnik, bivši gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni su u nepovezanim slučajevima. Posavec je osumnjičen za primanje mita u visini 10 tisuća kuna, a Kovač zbog insceniranja prijetnji smrću koje je tražio da istraži policija, a navodno je bio u dogovoru s jednim policajcem.

Policija i Uskok potvrdili su da su u petak ujutro “započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja”.

“Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela”, objavila je policija.



Uskok je priopćio da će “nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost”.

 

Komentari