Policija je uhitila muškarca koji je u sisačku srednju školu ušao pod prijetnjom bombom, tražio je župana Žinića, došao je i ministar Medved

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Muška osoba uz prijetnju bombom ušla je u srednju strukovnu školu u Sisku. Ušao je u dio škole gdje se nalaze privremeni uredi županijske uprave.

Navodno je tražio razgovor sa županom Ivom Žinićem tvrdeći da je sin hrvatskog branitelja, no to nije službeno potvrđeno, kako doznaje Večernji list.

Oko 12.15 sati mlađa muška osoba pojavila se u prostorijama škole i rekla da posjeduje eksplozivnu napravu, rekli su iz PU sisačko-moslavačke.

Župan je uspio izaći i škola evakuirana. Nakon što je upao u školu medijima je poslao i svoju fotografiju pa se hvalio kako je ‘Županija zauzeta’.



U međuvremenu je policija angažirala dvojicu njegovih prijatelja koji su s njima pregovarali. Nakon nekog vremena mladić je išetao iz škole te ga je odmah svladala policija i u kombiju odvela na kriminalističku obradu.

Muškarac nije bio naoružan, imao je samo osigurač od bombe, doznaje Dnevnik.hr. 

Ministar Tomo Medved došao je na mjesto događaja.

“Policija je radila svoj posao. Osoba se predala. Detalje će objaviti policija, koji su bili motivi ovoga i ostalo. Čestitke policiji kako su promptno reagirali, i riješili situaciju u Zagrebu i ovdje”, rekao je.

Dodaje kako je i ovo dokaz koliko je ovo područje pogođeno potresom i kolika je psihoza koja utječe na sve.

“Pozivam ljude da zadržimo stabilnost, obnovit ćemo područje, vratiti život u Sisak i Banovinu i na područje koje je teško stradalo u Domovinskom ratu i u potresu. Svi moramo doprinositi stabilnosti u društvu”, poručio je.

Komentari