Policajka prijavila šefa za spolno uznemiravanje, sud ga oslobodio

Ilustracija

Početkom 2016. godine policajka je prijavila šefa za spolno uznemiravanje. Utvrđeno je da je uznemiravanje psotojalo, ali dogodilo se ‘samo jednom’ te je optuženi oslobođen odlukom Općinskog suda u Vukovaru.

Uz to, policajka mora platiti troškove kaznenog postupka u paušalnoj svoti od 800,00 kuna te je dužna nadoknaditi nužne izdatke okrivljenika te nužne izdatke i nagradu njegovog branitelja u iznosu koji će biti određen posebnim rješenjem.

U noći s 22. na 23. veljače 2016. godine nekoliko policijskih patrola čuvalo je granicu između Srbije i Hrvatske. U jednom od patrolnih automobila događalo se seksualno uznemiravanje mlade policajke. Njezin šef upucavao joj se, dodirivao je, pokušavao poljubiti iako se opirala, nudio joj spolni odnos.

Sud je utvrdio da se sve to zaista tako dogodilo, no seksualno uznemiravanje dogodilo se samo jednom pa je sud ocijenio kako prema odredbama Kaznenog zakona – nije kažnjivo, prenosi N1.



Optuženi se u međuvremenu umirovio, a mlada policajka razočarana je presudom te je odustala od žalbe.

“Spustio je svoje sjedalo u ležeći položaj. Tražio je da ja učinim isto. Pojačao je grijanje u automobilu i rekao mi da skinem jaknu ako mi je vruće. Nagnuo se prema meni i dirao me po lijevoj nozi, po bedru. Hvatao me za koljeno i pričao mi da je bivši specijalac. Stalno sam micala njegove ruke i tražila ga da prestane. No on me uhvatio za bradu i pokušao me poljubiti. Ponovno sam mu rekla da prestane. On je uzvratio da ima vremena do šest sati ujutro. Naglasio je da je uporan i da dobije sve što želi. Kada nisam više znala kako da se obranim, izašla sam iz auta. Bila sam vani desetak minuta. Onda je i on izišao i rekao mi da se vratim unutra i da će me prestati dirati”, opisala je policajka.

Policajka je cijeli događaj prijavila neposrednom rukovoditelju i obaviješteni su policijski službenici koji postupaju u takvim situacijama. Prijavljeni policajac negirao je optužbe navodeći da je oženjen i otac četvero djece.

“Te večeri mi je rekla da joj je drugi kolega nudio spolni odnos. Ostalo vrijeme razgovarali smo o obiteljima i bračnim problemima. Bili smo četiri-pet sati u automobilu i moguće je da sam ju koji put slučajno dodirnuo”, rekao je policajac optužen za seksualno uznemiravanje.

Komentari