POLICAJAC PROPUCAO MIGRANTA Pružao aktivan otpor i vlastitim djelovanjem prouzrokovo opaljenje iz oružja

Ilustracija

Na širem području Mrkoplja u srijedu je prilikom “opaljenja iz vatrenog oružja” ozlijeđen migrant, izvijestila je u četvrtak policija navodeći da je pružao aktivni otpor policijskom službeniku.

U riječkom KBC-u doznaje se da je ozlijeđeni muškarac zadobio prostrijelnu ranu desnog ramena te je sinoć operiran. Stanje mu je stabilno i izvan je životne opasnosti.

Policija je izvijestila da su u kasnim popodnevnim satima policijski službenici PU primorsko-goranske, koji sukladno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata, zatekli skupinu nepoznatih osoba.

“Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika”, stoji u priopćenju.



Dodaju da je “osobi odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi.
Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio”, priopćila je primorsko-goranska policija.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca također je došlo do propucavanja migranta od strane policajca.

Policija kaže da je migrant propucan jer im je kolegi zapela noga

Do ozljeđivanja osobe nije došlo zbog uporabe vatrenog oružja kao sredstva prisile, već uslijed spleta nesretnih okolnosti, nakon što je policijski službenik ispalio pojedinačne hitce radi traženja pomoći, poručuju iz MUP-a.

Policija kaže da je migrant propucan jer im je kolegi zapela noga

 

Komentari