POGORŠANA SITUACIJA U britanskim bolnicama najviše covid pacijenata od veljače 2021.

Foto: Twitter

Broj oboljelih od koronavirusa u bolnicama u Britaniji najveći je od veljače prošle godine, pokazuju najnoviji podaci, u jeku sve većeg pritiska na zdravstvene usluge.

Ukupno 17.276 ljudi u britanskim je bolnicama zbog COVID-a, pokazuju vladini podaci, što je porast od 58 posto iz tjedna u tjedan i najveći broj od 19. veljače.

Premijer Boris Johnson rekao je da zemlja bilježi najbrži rast broja slučajeva, jer je više od 20 bolničkih fondova proglasilo kritičnu razinu.

Tijekom drugog vala koronavirusa, broj u bolnicama dostigao je vrhunac od 39.254 18. siječnja 2021.



Zbog COVID-a u bolnicu je 28. prosinca primljeno 2.258 pacijenata, što su zadnji dostupni podaci za cijelu Britaniju, 83 posto više iz tjedna u tjedan.

U Donjem domu u srijedu, Johnson je rekao da se broj prijema u bolnice “udvostručuje svakih devet dana” i da zemlja “doživljava najbrži rast slučajeva COVID-a koji smo ikada vidjeli”.

Njegov ured je rekao da je više od 20 bolničkih fondova sada dosegnulo kritičnu razinu na kojoj bi prioritetne usluge mogle biti ugrožene, ali je naglasio da to “nije dobar pokazatelj” pritisaka pod kojima je zdravstvena služba.

Sjeveroistočna služba hitne pomoći (NEAS) priopćila je da je od pacijenata s pozivima “potencijalno neopasnim po život” zatražila da ih rođak odveze u bolnicu ako vozilo hitne pomoći kasni tijekom vikenda, za vrijeme državnih praznika.

Komentari