POGINUO VOZAČ Zbog neprilagođene brzine prešao u suprotni smjer i izazvao frontalni sudar

Ilustracija: PU primorsko-goranska

U ranojutarnjim satima 22. kolovoza na Krku, došlo je do teškoh frontalnog sudara u kojem je poginula jedna osoba, a sedmero ih je ozlijeđeno.

Mladi 22-godišnji vozač koji je zbog neprilagođene brzine izazvao prometnu nesreću, smrtno je stradao.

Preme priopćenju PU primorsko-goranske, do nesreće je došlo kada je stradali vozač zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prilikom kočenja prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u automobil iz suprotnog smjera njemačkih registracijskih oznaka.

Mladi vozač Peugeota preminuo je na mjestu događaja, a s njim se u vozilu nalazilo se još troje putnika, hrvatskih državljana u dobi od 19, 21 i 22 godine.



U drugom vozilu marke ”Seat” nalazilo se četvero stranih državljana, od čega dvoje djece. Svim sudionicima prometne nesreće pružena je liječnička pomoć, a njih šestero prevezeno je u KBC Rijeka.

Do nesreće je došlo na državnoj cesti broj 102, u blizini grada Krka.

Tijekom očevida, kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice, promet se odvijao u smjeru Krka prema Rijeci županijskom cestom 5107, dok se iz smjera Rijeke prema Krku odvijao lokalnom cestom broj 58090 do 8,50 sati uz regulaciju policijskih službenika.

Komentari