Poduzetnik koji je osumnjičen za skrivanje Kovačevićevih milijuna: U torbi sam nosio bolesnog mačka, a ne novac

Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Poduzetnik Goran Puklin, koji je osumnjičen da je skrivao milijune bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, istražiteljima je rekao da gotovina pronađena kod njega nije Kovačevićeva ilegalna zarada.

Naime, da je Puklin u svoj stan odnio taj novac, istražitelji su zaključili jer su ga 16. rujna snimili kako u stan ulazi s torbom u rukama. To je, međutim, kako doznaje Telegram, bio mačak, kućni ljubimac obitelji Puklin, kojeg je poduzetnik vodio k veterinaru.

Zbog Puklinovih kontakata s Draganom Kovačevićem ispitana je i njegova supruga, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin. I ona je potvrdila da su u stanu imali određeni iznos gotovine te da je njezin suprug značajnu svotu dobio kao nasljedstvo od svojih tetka i tetke.

Policija je jučer pretresla stan na zagrebačkoj Trešnjevci koji je koristio Kovačević. Vlasnica stana je njegova supruga.



Oko 18:25 iz pritvora u Remetincu u marici je stigao i sam Kovačević, koji je prisustvovao pretresu. Nekoliko minuta ranije došao je i njegov branitelj, odvjetnik Ivo Farčić, pa je nakon toga Kovačević izveden iz marice u kojoj je bio više od pola sata.

Što je policija točno tražila u stanu na zadnjem katu, nije poznato.

“I dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima”, rekao je Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić nakon pretrage stana.

U medije je u međuvremenu procurilo da je bivši direktor Janafa iz kluba u Slovenskoj, gdje je navodno primio mito od prvoosumnjičenog u ovom slučaju Kreše Peteka, odvezao najmanje 12 milijuna kuna koje je pohranio na dvije adrese, u garaži vile svog prijatelja Deana Šparavca u Samoboru te u stanu drugog prijatelja, u Ulici Božidara Adžije.

Naknadno se otkrilo da je riječ o Goranu Puklinu.

Ukupan broj osumnjičenih u aferi Janaf tako se popeo na 14 osoba koje Uskok tereti za niz koruptivnih nedjela, od trgovanja utjecajem i davanja mita do nezakonitog pogodovanja i zlouporaba položaja i ovlasti.

Uz glavne aktere te korupcijske afere – vlasnika Elektroprometa Petek Kreše Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, pod istragom su i Tomislav Jelisavec, Katarina Gašparac, Zvonko Maras, Mirjana Prodan, Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Ljubomir Perušić i Goran Puklin.

Uskok jedino za Ivu Šuler nije tražio određivanje istražnog zatvora, iz kojega su, nakon priznanja nedjela, pušteni Jelisavec, Gašparac i Maras. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na priznanje krivnje spremno još petero osumnjičenika.

Komentari