Poduzetnici žele raditi, HDZ-ovi ministri rada i gospodarstva ih omalovažavaju, a Plenković im poručuje da bi trebali biti zahvalni

Twitter

Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je u dopisu upućenom čelniku Nacionalnog stožera civilne zaštite Davoru Božinoviću, a koji je potpisao predsjednik udruge Hrvoje Bujas, zatražila otvaranje svih zatvorenih djelatnosti od 15. svibnja, što uključuje event industriju, ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru, kao i održavanje vjenčanja i sajmova, s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju.

Ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić u srijedu su izrazili neslaganje s prijedlogom Udruge Glas poduzetnika o otvaranju svih djelatnosti od 15. svibnja, pri čemu je ministar gospodarstva i održivog razvoja Ćorić taj prijedlog nazvao “još jednom od budalaština gospodina Bujasa”.

“To još jedna od budalaština gospodina Bujasa. To je sve što imam reći na tu temu”, izjavio je poslije sastanka užeg kabineta Vlade Ćorić.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović ne može se složiti s onima koji žele potpuno otvaranje ekonomije jer još postoje zdravstveni rizici.



“Ne mogu podržati tu ideju, sukcesivno otvaranje ekonomije će biti samo i isključivo u skladu s epidemiološkim mjerama. Kada se procijeni da je razina rizika po zdravlje niska, tada možemo razgovarati o otvaranju ekonomije, ne možemo dovoditi u pitanje zdravlje naših građana samo kako bismo pojedinim granama olakšali poslovanje”, izjavio je Aladrović.

Plenković: Izjave su jednostavno smiješne 

Premijer Adnrej Plenković komentirao je zahtjeve Udruge Glas poduzetnika koja traži da se sve zatvorene gospodarske aktivnosti otvore 15. svibnja.

“Što se tiče daljnjih otvaranja, ono će se otvarati ukoliko epidemiološke prilike to dopuste. Ovakve paušalne izjave kakve sam čuo danas, su jednostavno smiješne, umjesto da kažu ‘hvala vam lijepa na svemu što ste učinili za radnike i poslodavce’.

Dodao je kako je Vlada  u proteklih godinu i tri mjeseca vrlo kvalitetno balansirala zaštitu zdravlja, gospodarske aktivnosti, društveni život, rad. Podsjetio je kako su mnoge druge zemlje imale znatno veća ograničenja, a  njegova je Vlada, kaže, snažno stala iza svojih radnika i građana, a u konačnici i poslodavaca.

Ocijenio je da tako funkcionira država koja drži do svojih građana.

Komentari