Podignuta optužnica protiv sina osnivača HČSP-a za pokušaj ubojstva

Ilustracija Foto: MUP

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u srijedu optužnicu protiv Hrvatina Gabelice (50) kojeg se tereti da je u rujnu prošle godine u svojem stanu u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu nožem pokušao ubiti Milivoja M. (50).

Tužiteljstvo je preciziralo da se Gabelica 19. rujna oko 21,30 sati posvađao s Milivojem M., kojeg je potom ubo nožem u lijevu bočnu stranu donjeg dijela torza. Milivoj M. je tom prilikom zadobio ubodno reznu ranu trbuha s ozljedom dijela debelog crijeva, a život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom.

U priopćenju tužiteljstva, u kojem se ne navode identiteti optuženog i oštećenika, ističe se da je u optužnici protiv Gabelice predloženo da mu se produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se kako se Gabelica navodno bavio preprodajom droge te da mu je Milivoj M. dugovao novac.



Mediji su pisali da je Gabelica sin osnivača Hrvatske čiste stranke prava Ivana Gabelice i nastavnik likovnog odgoja u jednoj zagrebačkoj školi.

Komentari