Podignuta optužnica protiv HDZ-ovog načelnika: Prijetio djeci pa ispalio tri hica iz pištolja

Protiv načelnika Općine Perušić Ivice Turića  podignuta je optužnica zbog kaznenih djela prijetnje i povrede djetetovih prava, objavio je DORH nakon provedenog istaživanja kaznene prijave da je u kolovozu ove godine pištoljem prijetio djeci kod romskog naselja u Perušiću. 

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću izvijestilo je da se hrvatski državljanina (1959.) “tereti da je 9. kolovoza 2020. g. na području općine Perušić, s ciljem da uplaši 8-godišnje i 12-godišnje dijete, uputio im riječi prijetnje i razne psovke, a potom iz pištolja ispalio tri hica u zrak, što je kod djece izazvalo osjećaj straha”.

Tereti ga se za ozbiljnu prijetnju

Načelnika Općine Ivicu Turića (HDZ) se također tereti da je potom, u cilju da uplaši njihovu majku i baku, kroz otvoreni prozor automobila prema njoj usmjerio cijev pištolja i zaprijetio joj smrću.

Optužnicom se precizira da se Turića tereti “za ozbiljnu prijetnju” i to po posebnom članku, jer je prijetnju počinio u obavljanju javne ovlasti i s njom povezanog položaja.

Predviđena kazna za to djelo je od šest mjeseci do pet godina zatvora.

I za drugo kazneno djelo Turića optužnica tereti po težem stavku, za grubu povredu djetetovih prava, za što zakon predviđa kaznu zatvora od jedne do pet godina.

Tvrdio da je priča izmišljena
Turić je u kolovozu, nakon događaja, rekao Hini da je priča izmišljena, da on nema pištolj, niti ga je tada imao, te da je od svega u prijavi Nataše Amić istina da je te nedjelje bio na svom imanju u Kunjači, kilometar od centra Perušića i oko 500 metara od kuća romskih obitelji Amić.Turić je potvrdio Hini da je bio uhićen i saslušan, te da mu je izrečena mjera zabrane približavanja Nataši Amić, ne bliže od 100 metara.

Optužnicom je predloženo da sud produlji naložene mjere opreza zabrane približavanja žrtvama.

Komentari