Podignuta optužnica protiv četvorice koji su na napali novinarku kod Kujundžićeve kuće u Ivanbegovini

Screenshot

Protiv četvorice okrivljenika u dobi od 42 do 68 godina, koji su početkom godine u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku, splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

U optužnici se navodi da su okrivljenici 23. siječnja 2020. u mjestu pored Imotskog, zajednički i dogovorno, pristupili novinarki jednog dnevnog lista i verbalno ju napali zbog čega fotografira kuću u vlasništvu tadašnjeg ministra zdravstva pa je ona zbog straha od njihove daljnje reakcije sjela u svoje osobno vozilo koje su četvorica okrivljenika okružila.

Neko vrijeme joj nisu dopustili da izađe, niti da se vozilom udalji s mjesta događaja. Tereti ih se i da su rukama ogrebali prednja lijeva vrata, slomili desni nosač krila prednje maske i rasklimali brave na vozilu pričinivši štetu od 600 kuna, objavilo je splitsko Općinsko državno odvjetništvo.

Četvorica su se uzrujala kad su vidjeli novinarku da fotografira kuću tadašnjeg ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji je ubrzo smijenjen, a njegovu je dužnost preuzeo aktualni ministar Vili Beroš.



Kujundžić u imovinskoj kartici tada nije najpreciznije bio naveo svu imovinu koju posjeduje, a jedna od spornih nekretnina bila je i kuća u Ivanbegovini koju je fotografirala novinarka.

VIDEO Novinarka napadnuta ispred nekretnine koju ministar Kujundžić skriva u Ivanbegovini: Okružili su me

Komentari