OPET JE PAO REKORD Nacionalni stožer izvijestio je o 255 novih slučajeva zaraze

Foto: HINA/ POOL/ Edvard Susak/ es

U protekla 24 sata zabilježeno je 255 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.689. Među njima je 127 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 2397 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 538 obrađenih testova danas je 75 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 26, Podstrane 2, Sinja 6, Dugog Rata 4, Makarske 12, Kaštela 4, Starog Grada 1, Hvara 2, Solina 2, Vrlike 4, Šestanovca 1, Tučepi 3, Otoka 2, Imotskog 5 i Marine 1 osoba.

Od 75 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1193 osobe nalaze se u samoizolaciji.Na bolničkom liječenju nalazi se 15 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.Dvije osobe se nalaze u karanteni od toga jedan hrvatski državljanin i jedan strani državljanin.



Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom. U istom razdoblju zaprimljena su 62 negativna nalaza na koronavirus.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko – zagorske županije je 16.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o tri bliska obiteljska kontakta prethodno zaraženih osoba. Među njima dvije su osobe starije životne dobi, a jedna srednje dobi, s blažim kliničkim slikama, koje se liječe kod kuće.

Četvrta novozaražena osoba je žena srednjih godina, koja se epidemiološki još obrađuje i za sada je nepoznat izvor zaraze. Također se zbog blaže kliničke slike liječi kod kuće, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U srijedu je jedna osoba zbog srednje teške kliničke slike s kućnog liječenja prevezena u Opću bolnicu Varaždin na bolničko liječenje.

U Varaždinskoj županiji trenutno je 27 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga u Općoj bolnici Varaždin liječe se četiri osobe, a 23 se liječe izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 90 osoba. Od početka epidemije Varaždinska županija ima 93 registrirana slučaja zaraze i dodatnih 13 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novozaraženih koronavirosom, a deset osoba je izliječeno, priopćio je u četvrtak županijski Zavod za javno zdravstvo.

Među sedmoro novozaraženih po dvoje je iz Jastrebarskog, Velike Gorice i Zaprešića, a jedan novi pozitivni je u Samoboru.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 78 slučaja.

Od početka epidemije u Zagrebačkoj županiji ukupno su evidentirane 333 zaražene osobe, do sada su ukupno izliječene 244 osobe, a 11 ih je umrlo.

Međimurska županija

Od jučer su testirane 51 osobe, 50 nalaza je negativno i 1 je nalaz pozitivan.

U Međimurskoj županiji, s današnjim danom, je 25 aktivnih slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus, njih 19 se vratilo s ljetovanja, 4 osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u Republici Hrvatskoj s prijavljenim prebivalištem u Međimurskoj županiji, a preostale 2 osobe su samo s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

Svi su s bez ili s vrlo blagom kliničkom slikom i nema hospitaliziranih. U samoizolaciji je 137 osoba i svi su kontakti oboljelih.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji je 8 novooboljelih, svi s područja Grada Šibenika.

Brodsko-posavska županija

U Brodsko-posavskoj županiji u četvrtak je zabilježeno 11 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

U toj županiji trenutno je 59 osoba pozitivnih na koronavirus.

Od početka pandemije koronavirus je potvrđen kod ukupno 246 osoba koje imaju prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, a tri osobe su preminule.

Trenutno su u samoizolaciji 292 osobe, s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Zadarska županija

Devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji, a kod novooboljelih je uglavnom riječ o obiteljskim kontaktima ranije oboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe. Oboljele osobe su s područja Primorsko-goranske te Šibensko-kninske županije. Na području Licko-senjske županije koriste izolaciju.

Ukupno je oboljelo 39 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 8 aktivnih slučajeva, 30 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. Do danas je potvrđen virus kod dvoje stranih državljana koji borave na našem području.

U protekla 24 h testirano je 18 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 54 osobe.

Grad Zagreb

U Zagrebu su u posljednja 24 sata potvrđena 44 nova slučaja zaraze, objavio je na konferenciji za medije pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelić.

Osamanest novooboljelih osoba su povratnici s godišnjih odmora, a 11 osoba su kontakti ranije oboljelih. Za osam novoozaraženih je negativna epidemiološka anamneza te je šest slučajeva uvezeno iz BiH i Kosova. Za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula, javio je županijski Stožer civilne.

Osječko-baranjska županije

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske obrađeno je ukupno 203 uzorka od kojih su pet bili pozitivni na koronavirus. Novooboljele osobe su iz Osijeka, Vuke, Đakova, Petrijevaca i Našica.

Mjera samoizolacije određena je za 21 kontakt osobu novooboljelih, pa je sada u samoizolaciji ukupno 284 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Jedna novooboljela osoba testirana je u toj županiji iako prebivalište ima na području druge županije.

Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Primorsko-goranska županija

Devet novozaraženih osoba danas je u Primorsko-goranskoj županiji. Novozaražene osobe su mlađe životne dobi.

Osmero njih su povratnici s godišnjeg odmora, uglavnom po Dalmaciji, a jedna je osoba došla iz Austrije.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 320 uzoraka briseva (155 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je 27 pozitivno.

U 18 slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s pozitivnim osobama, a povezani su s ranije izvještavanim događajima (objekt za preradu i prodaju mesa, predškolske ustanove u Puli i Vrsaru). Kod 3 osobe radi se o uvezenim slučajevima (poslovni boravak u Republici Srbiji i boravak na području srednje Dalmacije). Za 6 osoba u tijeku je epidemiološka obrada.

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 49 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 170 osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja grada Siska.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe virusom SARS-CoV-2. Tri su žene mlađe, a jedna srednje životne dobi. Sve imaju blage simptome i nalaze se na kućnom liječenju. Jedna od njih je zdravstvena radnica. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije podcrtavaju na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Broj testiranih u posljednja 24 sata je bio 33 (29 negativnih i četvero pozitivnih), a od početka epidemije u VPŽ on je trenutno 2705. Podsjetimo, od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 42 osobe su se zarazile koronavirusom. Od toga, deset ih je trenutno aktivno, trideset i jedna osoba se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli nalazi 39 testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata te su potvrđena 3 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o mlađim osobama s koprivničkog i đurđevačkog područja, jedna osoba je kontakt zaražene osobe, a dvije osobe nisu povezane s trenutno aktivnim zaraženim slučajevima, već su razvile simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba te se u narednom razdoblju očekuje povećanje broja zaraženih osoba.

Komentari