‘Pod Bandićevim vodstvom, Grad je na sve bržem putu povratka u srednji vijek’

Radio Student na društvenim mrežama objavio je poziv Grada Zagreba članovima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora da u svojim četvrtima i mjesnim odborima popišu štetu nastalu potresom.

Demonstracija totalne dezorijentiranosti, nesposobnosti, nesnalaženja, amaterizma, diletantizma i populizma gradske uprave pod vodstvom Bandića kao glavnog nesposobnjakovića, piše na Facebook stranici Radio Student.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Demonstracija totalne dezorijentiranosti, nesposobnosti, nesnalaženja, amaterizma, diletantizma i populizma gradske uprave pod vodstvom Bandića kao glavnog nesposobnjakovića.



Nakon što nisu bili sposobni pružiti suvislu podršku statičarima volonterima (izuzev prijetnji kaznama za parkiranje) koji su danima obilazili zgrade i radili izvješća, nakon što su i građani sami upisivali u aplikaciju adrese zgrada s oštećenjima uz priložene fotografije, prvaci u nesposobnosti sada od članova vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora traže da u vrijeme epidemije i ograničenja kontakata s oštećenim stanarima obiđu zgrade, procijene štetu i količine potrebnog materijala. Uz to naravno da za svaku obiđenu adresu utvrde vlasnika i upišu njegovo ime i prezime s OIB-om. Sve to u roku od 5 dana tijekom uskršnjih blagdana. Izgleda da Grad skoro tri tjedna nakon potresa nema nikakvu suvislu evidenciju.

Gdje su sada popisi stanara s adresama na koje inače uredno stižu računi i razne kazne? Hoće li se dobiti barem minimalna zaštitna oprema? Pitanja bi mogli postavljati u nedogled, a redikulozni odgovor nam je već unaprijed poznat: ‘Ja sam gospodin gradonačelnik već šesti mandat’ il neka slična nebuloza.

Čak i da zanemarimo to što većina ljudi na koje se sad prebacuje odgovornost nema potrebnu struku za takvu vrstu posla i procjene, niti informaciju ima li u nekom stanu oboljelih od korona virusa, rokovi su sumanuto i nerealno kratki. Raspodjela materijala na osnovu takvih procjena i po arbitrarnim kriterijima potpuno je u skladu s klijentelističkom vizijom vođenja grada bez suvisle organizacije poslova. Usput da podsjetimo, kada Vijeće gradske četvrti u normalnim okolnostima od grada traži izvršenje i manjeg građevinskog zahvata, prije mora platiti popriličan iznos za izradu troškovnika na koji se čeka mjesecima.

Naravno na izbor izrađivača troškovnika i izvođača radova nema nikakvu mogućnost utjecaja.

Pod ovim vodstvom, Grad je na sve bržem putu povratka u srednji vijek.”, piše Radio Student. 

Komentari