Počinju isplate pomoći Grada Zagreba umirovljenicima za siječanj

Pixabay

Počinje se s isplatama novčane pomoći umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec siječanj 2021., priopćio je u ponedjeljak zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Pomoć umirovljenicima koji imaju otvorene tekuće račune, s isplatom novčane pomoći se krenulo u petak, 15. siječnja, a onima koji novčanu pomoć primaju putem Hrvatske pošte, isplaćivat će se od utorka, 19. siječnja.

Umirovljenici koji tu pomoć nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec, navodi se u priopćenju.



Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela zagrebačka Gradska skupština, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani RH koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

U prvoj skupini su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kn mjesečno, u drugoj umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200 kn mjesečno dok su u trećoj skupini umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.500 kn mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kn pomoći, mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kn pomoći mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200 kn pomoći mjesečno.

Komentari