Počinje useljavajanje u kontejnerskom naselju u Glini!

RTL

Danas počinju prva useljavanja u kontejnerskom naselju u Glini u kojima će boraviti obitelji koje su u razornom potresu 29. prosinca prošle godine izgubile svoje domove.

“39 je stambenih objekata, investicija je 3,7 milijuna kuna, ovdje će se pozicionirati i nadstrešnica za podjelu prehrane… Može se ovdje i još kontejnera postaviti. Ovo je 15. kontejnersko naselje, pred njima je još postavljanje jednog većeg naselja u Sisku, i 4 manja”, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Dodao je i da će 28. ožujka statičari prve preglede završiti, potom kreću temeljiti pregledi crveno i narančasto označenih zgrada. Oko 20 objekata je zasad uklonjeno zbog sigurnosti. Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević rekao je kako se danas useljavaju prve dvije obitelji.

Osvrnuo se i na jučerašnje izjave predsjednika Zorana Milanovića:



“Apsolutno neprihvatljivo, predsjednik se spušta na uličarsko komuniciranje, moramo se vratiti na meritum povoda, Vlada je jasno komunicirala pristup za izbor kandidata, nije primjetio da je itko išta loše pričao o Đurđević već samo o proceduri”, rekao je, piše RTL

Komentari