Početkom nedjelje ponegdje kiša, snijeg, pa razvedravanje, uz buru

Cropix

U prvom dijelu nedjelju Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, ponegdje uz mogućnost za slabe oborine, uglavnom u Posavini. Postupno razvedravanje u nekim predjelima već prijepodne, a sunčanih će razdoblja često biti i u drugom dijelu dana. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, temperatura zraka od 1 do 6 °C.

Oblacima će nedjelja početi i u središnjoj Hrvatskoj, također mjestimice uz moguće slabe oborine. Potom sunčana razdoblja, posebno na sjeveru, uz ponegdje umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka ujutro oko 0 °C, a danju između 3 i 5 °C.

U gorju uglavnom od -2 do 2 °C. Uz to većinom oblačno sa slabim snijegom ili oborinom na granici snijega i kiše, i to uglavnom u prvom dijelu dana. Na sjevernom Jadranu vjetrovito s jakom i olujnom burom, posebno podno Velebita, gdje će stoga temperatura zraka biti niža nego drugdje na obali i otocima. Nakon oblačne noći i jutra od sredine dana pretežno sunčano.

Razvedrit će se i u dijelu Dalmacije, posebno na sjeveru. Prema na otvorenom moru i na nekim otocima pak većinom oblačno, ponegdje uz malo kiše, glavninom u noći i prijepodne. Zapuhat će bura, umjerena i jaka, na udare ponegdje i olujna, a na jugu istočnjak. Najviša temperatura zraka oko 10 °C u unutrašnjosti te između 12 i 14 °C na obali i otocima.



Na krajnjem jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka, uz prevladavajuće oblačno vrijeme, mjestimice uz malo kiše, a puhat će istočnjak i bura, na udare ponegdje jaki pa i olujni te će more biti umjereno valovito i valovito.

Najprije barem djelomice sunčano, uz mraz, pa oblačnije, uz kišu, ponegdje i snijeg, buru…

Početkom tjedna na kopnu barem djelomice sunčano, tijekom hladnih jutara s mjestimičnom maglom i mrazom. Prema kraju utorka jače naoblačenje, a u srijedu kiša i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača u gorju, moguće i u nizinama.

Na Jadranu u ponedjeljak sunčano, bura će oslabjeti, a u utorak porast naoblake, na jugu s jugom, na sjeveru burom. Vjetar će u srijedu ponovno biti jak te uz oblake treba računati na kišu, mjestimice i obilnu, poglavito u Dalmaciji, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari