Počeo hrvatski skijaški tjedan: Na Bregani se čeka do sat i pol vremena

Ilustracija Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Od jutra se stvaraju gužve na graničnim prijelazima na izlasku iz zemlje zbog početka hrvatskog skijaškog tjedna. Na graničnom prijalazu Bregana čeka se do sat i pol vremena.

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije, na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku, a sa Slovenijom na izlasku.

 

Na GP Bregana čeka se do sat i pol, a na GP Županja i GP Jasenovac do pola sata.



 

Zbog povremeno gustog prometa i aktualnih kontrola na pojedinim granicama tijekom dana moguća su duža čekanja.

 

Magla uzrokuje probleme u prometu

 

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, dijelu Istre, Hrvatskog primorja i Dalmacije. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i na cestama u gorju. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i na cestama u gorju, javio je Hrvatski autoklub i vozače upozorio da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Povremeno je pojačan promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije, na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku te na graničnim prijelazima Bregana i Macelj na izlasku.

 

Tijekom blagdana i praznika zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1) danas od 12 do 23 sata te 5. siječnja 2022. uoči blagdana Sveta tri kralja od 15 do 23 sata i 6. siječnja na blagdan od 14 do 23 sata. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog guste magle u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska. Trajektna linija Stinica-Mišnjak je uspostavljena.

Komentari