Počelo prikupljanje potpisa za referendum koji je potaknuo MOST

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Na više od tisuću lokacija počelo je prikupljanje potpisa za referendum koji je potaknuo Most. Dvije su referendumske inicijative – ustavna i zakonodavna, kako bi o epidemiološkim mjerama, umjesto Stožera civilne zaštite, odlučivao Sabor.

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja jučer se osvrnuo na početak prikupljanja potpisa za Mostovu referendumsku inicijativu, rekavši da ih broj volontera i njihov entuzijazam ohrabruju da će uspjeti.

– Posljednjih dana svjedočimo mnogim spinovima kojima nastoje obeshrabriti ljude na terenu. Osobno sam dobio poruke koje kruže iz središnjice HDZ-a, gdje se prijeti članovima HDZ-a ako budu potpisivali inicijativu. Taj strah pokazuje da smo mi već nadomak pobjede, vjeruje Grmoja.

Za inicijativu očekuje i široku potporu u Saboru jer ne vidi zašto ih i oni koji se s njima ideološki ne slažu ne bi podržali, prenosi HRT.


– Otvorena podrške je već dogovorena s velikim brojem političkih opcija, no o tome ćemo u danima koji slijede. Sutra krećemo, sutra rušimo stožerokraciju i diskriminatorne COVID potvrde, najavio je Grmoja.

 

 

Komentari