Počela sezona radova na autocestama. Evo gdje se očekuju zastoji

Foto: Jure Miskovic/CROPIX/ilustracija

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, a pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionici autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra, pa iz HAK-a mole vozače za poštivanje prometnih znakova.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

– od 22 do 24 sata prekidat će se promet u tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba četiri puta do maksimalno petnaest minuta.

A3 Bregana-Lipovac:

– na čvoru Jakuševec za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Bregane, prometuje se dvosmjerno u smjeru Lipovca po dva prometna traka u oba smjera uz ograničenje brzine od 40 km/h. Planirano trajanje radova je do 1. travnja, a u zoni radova vozi se usporeno.



A6 Rijeka-Zagreb:

– do 26. ožujka između ponoći i 4 sata ujutro, zbog prolaska izvanrednih prijevoza u zoni privremene regulacije prometa na vijaduktu Bukovo u smjeru Rijeke, zaustavit će se sav promet, jednokratno u maksimalnom trajanju do 15 minuta, od čvora Oštrovica (uključujući i NP Oštrovica) do ČCNP Rijeka.

Zbog kratkog vremena zaustavljanja neće biti preusmjeravanja prometa na obilazne pravce.

A11 Zagreb-Sisak:

– do 1. travnja zbog radova zatvoren je izlaz sa čvora Jakuševec na autocestu A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca – obilazak je čvor Velika Gorica-DC31-DC1-čvor Kosnica.

Krčki most (DC102):

– vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 5. lipnja. Do 25. ožujka jedan dan, tri puta, do maksimalno pet minuta zaustavljat će se promet na mostu Krk.

Istarski ipsilon (radovi):

– između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenja: između čvorova Cerovlje i Lupoglav zabrana je za vozila šira od tri metra; između čvorova Lupoglav i Vranja u oba smjera zabrana je za sve izvanredne prijevoze, između čvorova Rogovići i Ivoli u smjeru Rijeke zabrana je za izvanredne prijevoze širine veće od tri metra.

Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji, koja je na snazi od 1. lipnja 2019., očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari