Počela prijava šteta na objektima u Sisku. Evo kako je možete prijaviti

Potres Sisak/Marko Prpic/PIXSELL

Sisačka gradska uprava obavijestila je u srijedu građane Siska i okolice koji su pogođeni potresom da štetu mogu početi prijavljivati štetu.

Aplikaciju možete naći OVDJE. 

Oni građani koji ne mogu pristupiti toj aplikaciji, stoji u poruci, mogu se javiti na broj mobitela 098/9825-900 na kojem će dobiti stručnu pomoć za prijavu štete.

Pomoć za prijavu štete svi građani mogu dobiti i osobno u Gajevoj ulici 2A u Sisku, gdje su privremeno smještene službe gradske uprave jer je zgrada gradske vijećnice u Rimskoj 26 privremeno neupotrebljiva.



Također mogu pratiti Facebook stranicu Grada Siska na kojoj će biti objavljene sve informacije vezane uz potres i njegove posljedice.

Sisačko-moslavačka Policijska uprava obavještava građane kako zbog objekta oštećenih u utorak u razornom potresu trenutačno ne radi Služba upravnih poslova, državljanstva i statusnih pitanja stranaca u sjedištu Policijske uprave u Sisku u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24 (u zgradi T-Coma) ni upravni poslovi u policijskim postajama u Petrinji i Dvoru.

Evo kako je najsigurnije uplatiti novac za pomoć

Iako policija zasad nema prijava o lažnim računima za uplatu pomoći za potresom pogođena područja, upućuje građane na najsigurniji način prikupljanja donacija preko računa koje su objavile državne institucije.

Vlada Republike Hrvatske otvorila je službeni račun Državne riznice za pomoć u obnovi nakon potresa. Uplate se primaju na broj HR12 1001 0051 0016 0 s pozivom na broj odobrenja 5444 – OIB uplatitelja.

Policija poziva sve koji žele pomoći da se jave lokalnim stožerima civilne zaštite i Hrvatskome Crvenom križu. Detaljne upute o načinu doniranja novca i potrepština su na internetskoj stranici Hrvatskoga Crvenog križa. Također, ponude za donacije opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga mogu se uputiti na elektroničku adresu: [email protected]

Kutinska Petrokemija poslala je Petrinji i područjima stradalima u jučerašnjem potresu prvu traženu tehničku pomoć u materijalu i sredstvima. Uprava tvrtke odobrila je u srijedu na sjednici i novčanu pomoć od 100 tisuća kuna za stradala područja Sisačko-moslavačke županije.

Komentari