POBJEDA ILI…? Dijana Zadravec se nakon tri mjeseca vraća na posao?

Dijana Zadravec/Sanjin Strukic/PIXSELL

Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju u KBC-u Sestre Milosrdnice, Dijana Zadravec, u ponedjeljak bi se trebala vratiti na posao. Čeka ju novo radno mjesto voditeljice Odjela za neuroradiologiju, doznaje neslužbeno Jutarnji list.

Podsjetimo, Dijana Zadravec je prije tri mjeseca smijenjena, a nakon bolovanja i godišnjeg odmora, trebala bi preuzeti tim od pet zaposlenih, među kojima nisu liječnici Vladimir Kalousek i Branimir Čulo, koje je optužila za kriminalne radnje, piše Jutarnji list.

Smijenio ju je tadašnji v.d. ravnatelja prof. Zoran Vatavuk zbog narušenih međuljudskih odnosa i optužbi za mobbing.

No, ona se žalila na odluku, ali ju je potvrdilo i Upravno vijeće, na čelu s državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva Tomislavom Dulibićem.



Nakon toga, napeta situacija u KBC-u Sestre Milosrdnice je rezultirala ostavkama dvojice vršitelja dužnosti ravnatelja, Marija Zovaka i Zorana Vatavuka te brojnim problemima u međuljudskim odnosima, koja je kulminirala optužbama za teški kriminal.

Zbog svega toga, u bolnicu su dolazile čak tri inspekcije, i to iz Ministarstva zdravstva i financija i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Osim nekih manjih propusta, nisu ustanovili kriminalne radnje.

U međuvremenu je za ravnatelja izabran Davor Vagić, i to na natječaju za ravnatelja na koji se prijavila i Dijana Zadravec.

Kako doznaje Jutarnji list od zaposlenika bolnice, situacija je mirna već neko vrijeme, te nema internih sukoba.

Hoće li tako ostati i dalje, uskoro će se saznati.

Komentari