Po nalogu Vrhovnog suda predsjednici sudova provjeravaju mogućnosti za nastavak rada

vsrh.hr

Predsjednici svih hrvatskih sudova po nalogu Vrhovnog suda provjeravaju mogućnosti za budući rad u slučaju da Stožer civilne zaštite odluči ublažiti mjere koje su trenutno na snazi zbog sprječavanja širenja epidemije koronavirusa.

Predsjednik Vrhovnog suda zatražio je od predsjednika svih sudova da provjere koje su sudnice dovoljne veličine da se u njima može održati rasprava uz mjere poštivanja fizičkog razmaka, izvijestio je Vrhovni sud.

Također, trebaju provjeriti mogućnost izrade rasporeda korištenja tih sudnica po danima i sucima kako bi se maksimalno iskoristili uvjeti za održavanje rasprava, kao i mogućnost povezivanje više prostorija u sudu video vezom kako bi se održale rasprave s većim brojem sudionika, a ujedno poštivale mjere fizičkog razmaka.

Sukladno rezultatima te provjere uspostavit će se rad na sudovima u novim uvjetima. Rasprave koje bi se na taj način održale u ovim ograničenim uvjetima odnosile bi se na slučajeve koji su po zakonu hitne naravi, na tzv. stare predmete i one koji su već pred okončanjem i to sve bez obzira na odjel suda i granu sudovanja, ističu na Vrhovnom sudu.



Komentari