Pljušte reakcije na Milanovićeve izjave o zastupnicama: Čisti autogol

Cropix

Nakon što je Zoran Milanović danas kazao kako su saborske zastupnice Marijana Puljak i Dalija Orešković “kao Thelma i Louise, samodopadne narikače”, stižu reakcije na tu izjavu.

Jedna od njih je i SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac koja je svoje mišljenje objavila na Facebooku.

“Ne, ne i ne ovakvim izjavama! Bez obzira što ja mislila o performansu dviju kolegica, a mislim da su promašile “i šefa i stanicu”, nisu dale gol, reakcija PRH je čisti autogol. Ovakva komunikacija i etiketiranje zastupnica nije i ne smije biti nešto “normalno” u javnom prostoru”, ističe Glasovac aludirajući se na izjavu predsjednika Milanovića koji je danas rekao da će “tim samodopadnim narikačama reći što ih ide“.

Ne, ne i ne ovakvim izjavama! Bez obzira što ja mislila o performansu dviju kolegica, a mislim da su promašile “i šefa i…



Objavljuje Sabina GlasovacSrijeda, 30. rujna 2020.

GONG: Milanović na seksistički način izvrijeđao Orešković i Puljak

Na predsjednikove izjave osvrnuli su se i iz GONG-a.

“Iako je u svom inauguracijskom govoru zamolio ‘zrno razumijevanja za svoje greške, jer te greške nikad neće biti namjerne, s namjerom da nekoga povrijede ili ponize’, predsjednik Zoran Milanović posljednjih dana je nanizao zrna za napuniti pristojnu vreću. Nakon klabinga u vrijeme lockdowna, prekjučerašnje izjave da u Hrvatskoj nitko ne gladuje, jučerašnje anti-migrantske izjave, danas je na vrlo primitivan i seksistički način izvrijeđao saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak.

Iako se ljuti na usporedbe s Donaldom Trumpom, današnje izjave, seksizam, prozivanje tuđih članova obitelji, mjerenje uspješnosti prema nepostojećim kriterijima, doista je nalikovalo na show kakvog bi priredio aktualni američki predsjednik.

Od predsjednika koji je građanima i građankama obećao ravnopravnost i inkluzivnost, društvo u kojem nitko neće biti uplašen, isključena ili diskriminirana – s razlogom očekujemo više”, poručili su na Facebooku iz GONG-a.

Reagirala je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

REAGIRALA I PRAVOBRANITELJICA ‘Milanovićeve izjave su seksističke i omalovažavajuće’

Komentari