Plenković žestoko odgovorio Milanoviću: Imamo nekoga tko je izabran za predsjednika, tko je u biti jedan licemjer

Screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u posjetu Zadarskoj županiji zajedno s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem, gdje je dao izjavu za medije.

Plenković je još jednom komentirao proslavu obljetnice Bljeska u Okučanima i izjavu predsjednika Zorana Milanovića da misli vojnicima reći da ‘ostanu doma’.

“Postoji protokol koji je dogovoren na razini svih institucija koje su uključeni. Svaki takav potez, gdje bi obilježavanje Bljeska bilo bez vojske, djeluje loš, nerazuman i nelogičan”, rekao je Plenković.

“Imamo nekoga tko je izabran za predsjednika, tko je u biti jedan licemjer. Koji sve što govori o drugima, u biti stalno priča o sebi, to je vrlo bitno i u toj cijeoj tiradi uvreda raznih istovremeno hini o nekom zajedništvu, o nekoj suradnji. Najbitnije je da je izašao iz cipela svih građana, ponaša se kao predsjednik koji se bori protiv HDZ-a. To je sam priznao, sam sebe razotkriva. Trudi se igrati čelnika opozicije, biti protiv Vlade koja je dobila izbora, protiv stranke koja će sad opet na lokalnim izborima dobiti uvjerljivu potporu. Ja razumijem da on želi njima pomoći, ali to se ne radi tako. Ako imate nekog tko je deklarirani predsjednik, a zapravo je čelnik oporbe i to kaže, on tu iskoračuje iz ovlasti. To je sve samo ne normalno, kako se predstavljao u kampanji. Neću mu ostati dužan. Što se tiče diplomacije, Milanovića kao diplomata se nitko ne sjeća, nije ostavio nikakav trag. Mene u 10 godina tamo za njega nitko nije pitao. Ono po čemu ga se u Bruxellesu sjećaju je samo po koloni rabljenih vozila. To je njegov rezime”, kazao je premijer o Milanoviću. Još jednom je rekao da je Vlada Uredu predsjednika poslala popis prijedloga veleposlanika: “Loptica je kod njih”.



Plenković je ponovno ponovio svoju tezu kako su Miroslav Škoro i Domovinski pokret imali samo jedan zadatak na predsjedničkim izborima: “Otkinuti dio biračkog tijela HDZ-a kako bi Milanović pobijedio u drugom krugu. To je dodvoravanje desnici, nije on Stojadinovića bezveze danas spominjao”.

Kada je govorio o predsjedniku, Plenković se u jednom trenu naljutio na jednu novinarku: “Nemojte gledati u mobitel, nego me slušajte, vama pričam”, prenosi N1.

Predsjednik Milanović: Plenković je bio jedan mali običan diplomat, ‘hrvatski Milo Stojadinović!’

Komentari