Plenković: Zadovoljni smo da je HDZ stabilna politička stranka, snaga u koju očito mnogi broj građana vjeruje

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

 

U Banskim dvorima u tijeku je sastanak vladajuće većine. Nakon sastanka očekuje se izjava premijera Andreja Plenkovića o temama sastanka kao i i aktualnim političkim pitanjima.

Podsjetimo, jučer je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice, pred novinare je izašao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

– Održana je redovita sjednica, razmotrili smo sva zbivanja od prošloga tjedna, osobito Dan Hrvatskog sabora, potom samit u Sloveniji, ministar Davor Božinović izvijestio je o situaciji koja je bila na granici prema nezakonitim migrantima. Dotaknuli smo i sve teme ovoga tjedna, što se tiče sjednice Vlade te Hrvatskog sabora. Što se tiče anketa koje su izašle jučer, zadovoljni smo da je HDZ stabilna politička stranka, snaga u koju očito mnogi broj građana vjeruje, s obzirom na okolnosti koje se događaju u drugim strankama, ističe premijer Andrej Plenković.



Na pitanje, nedostaje li HDZ-u zapravo prava oporba, šef HDZ-a odgovara kako oporba ima svojih problema.

Mi smo dobili povjerenje kada treba. Na oporbu se ne osvrćemo, neka sami rješavaju svoje probleme. Niti smo ih kreirali, niti se njima veselimo. Dobro je da ovakve situacije raščiste najširem krugu sugrađana horizonte oko toga tko je tko.

Komentirao je i Ivana Penavu kao novog predsjednika Domovinskog pokreta, odabir za predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, a osvrnuo se i na situaciju s rastom cijena te na rast cijena energenata.

Komentari