Plenković: Vladajuća većina dobro funkcionira, ništa nije visilo na sastanku

N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je nakon sastanka s predstavnicima manjina i uoči konstituirajuće sjednice kako vladajuća većina dobro funkcionira i kako nije ništa visilo na sastanku.

“S predstavnicima nacionalnih manjina još jednom smo prošli program Vlade i usuglasili se, a sutra ćemo ga predstaviti i krećemo raditi. Ako sve bude po planu, u petak ćemo održati prvu sjednicu Vlade”, izjavio je novinarima prije početka konstituirajuće sjednice Sabora.

Plenković ne očekuje da će im u radu probleme stvarati činjenica što imaju graničnu većinu od 76 zastupnika i misli da će dobro funkcionirati u mandatu premda im je do jutros ‘visio’ zastupnik HSLS-a Dario Hrebak koji je čekao nalaz testa na COVID-19 koji je na kraju bio negativan. Uvjeren je da je bolje da ima kompaktnu većinu od 76 zastupnika.

Na pitanje očekuje li konstruktivnu ili destruktivnu oporbu, koja je najavljivala kritiku i žestoku borbu u Saboru, kazao je da je to demokracija i zrcalo onoga što su naši građani htjeli da bude Hrvatski sabor u novom sazivu. Mi ćemo razgovarati sa svima, dodao je.



Pred Plenkovićem je sutra rasprava o sastavu i programu njegove nove Vlade, a novinarima je kazao da to ne bi trebalo izazivati velike prijepore.

“Predstavit ćemo naš program, on je poznat, temelji se i na unutarstranačkom programu ’Odvažno za Hrvatsku’ i izbornom programu HDZ-a ‘Sigurna Hrvatska’, a dodali smo neke detalje iz programa koalicijskih partnera i usuglasili se oko toga”, rekao je Plenković koji se neposredno pred dolazak u Sabor sastao u Vladi s predstavnicima Kluba nacionalnih manjina.

Rekao je i da su ‘za sada’ svi ministri zdravi osim Ivana Malenice koji bi trebao biti ministar uprave i pravosuđa.

Komentari