Plenković uskoro objavljuje imena svih ministara u novoj Vladi

Screenshot

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će na sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, nakon čega se vraća u Bruxelles na nastavak pregovora.

Sjednica Predsjedništvo i Nacionalnog vijeća HDZ-a pomaknuta je sa 17 na 16 sati, a nakon nje će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dati izjave medijima.

Teme Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a vezane su za konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora, prijedlog za predsjednika i potpredsjednike Sabora, za osnivanje Kluba zastupnika HDZ-a te zamjene zastupnika zbog nespojivosti dužnosti.

Na zajedničkoj sjednici članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Plenković će predstaviti sastav svoje nove vlade, a zatim se vraća u Bruxelles na nastavak produljenog summita.



Sastanak čelnika zemalja članica EU ušao je u ponedjeljak u četvrti dan, dogovora o sedmogodišnjem proračunu i fondu za oporavak još nema te je za 16 sati zakazan nastavak. Pregovori čelnika EU-a zapeli su oko iznosa bespovratnih sredstava za gospodarski oporavak.

Komentari