Plenković: U prekretnici smo u pogledu količine cjepiva, za kampanju će se koristit i pojedine poznate osobe

U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva, danas će u Zagrebu biti održana svečana primopredaja 75 kombi, te 15 interventnih vatrogasnih vozila. Dodjeli prisustvuje predsjednik Vlade Andrej Plenković, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, te predstavnici vatrogasnih organizacija koje će dobiti vatrogasna vozila.

“U mandatu dosada smo vatrogascima smo isporučili više od 400 novih vozila. Na tom tragu nastavit ćemo suradnju i u budućnosti jer doprinos naših vatrogasaca društvu je zaista nemjerljiv, a njihova požrtvovnost i solidarnost su ono što ih krasi”, rekao je Plenković.

Kombi-vozila su nabavljena temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019., zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice. To je prva podjela vozila temeljem navedenog Ugovora.

Planirana je nabava još 58 pick-up vozila koja će biti isporučena do kraja lipnja 2021.



Prije primopredaje vozila premijer je sudjelovao i na videokonferenciji sa svim županima i voditeljima županijskih zavoda za javno zdravstvo oko distribucije cjepiva.

Plenković je rekao kako svjedočimo prekretnici u pogledu količine dostavljenog cjepiva

“Na tjednoj razini imat ćemo najmanje 200 tisuća doza cjepiva, a uskoro će biti i više od 300 tisuća”, rekao je te dodao da ćemo na raspolaganju imati više od 2 milijuna doza imati do kraja lipnja.

Poručio je kako će se procjepljivati svi turistički djelatnici kako bi se time postigla puno veća zaštita.

“Ako dođemo ukupno do 2,2 cijepljenih građana, to će biti jako dobro. Vjerujem da će se velika većina građana cijepiti”, rekao je premijer i dodao da realna procjena epidemiologa ne očekuje da će se cijepiti svi odrasli građani.

˝Ono što imamo sada je da se doze koje imamo na raspolaganju koriste. Koristit će se i pojedine poznate osobe iz svijeta umjetnosti i sporta koji bi mogli javnim cijepljenjem potaknuti ljude da se cijepe. Tu dileme nema. Treba se cijepiti sto pije˝

 

Komentari