PLENKOVIĆ U NOVSKOJ PORUČIO: Koncepcija razvoja predstavljat će magnet za mlade

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Novskoj gdje je otvorio Učenički dom Srednje škole Novska u kojemu će boraviti 21 učenik. Svi se školuju za zanimanje tehničara za razvoj videoigara. Premijer Plenković izjavio je tom prilikom kako se nada da će kroz program razvoja Novska postati magnet za mlade koji će ondje ostati, ali i dolaziti. Prethodno se sastao s gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem i sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da je u Novskoj registrirano više od 50% tvrtki koje se bave gaming industrijom.

– Privukli ste mlade iz cijele Hrvatske da dođu u Novsku, da žive ovdje, a i tržište nekretnina je dobilo novu dinamiku, izjavio je.

Napomenuo je da se Vlada prema Sisačko-moslavačkoj županiji odnosi s posebnom brigom, afinitetom i programom.



– Jedan segment usvojenog programa je obnova nakon potresa. Drugi sement je razvojni, u okviru kojega smo digli do maksimuma gospodarske potpore za male, srednje i velike poduzetnike. Zato mislim da će cijela ta koncepcija razvoja, sa suradnjom s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, s velikim brojem novih obrta, s mnogo većom zaposlenosti u Novskoj u posljednjih pet godina nego što je bilo prije – predstavljati magnet za mlade koji će ovdje ostajati, ali i dolaziti. To je ta dodana vrijednost koju vidim u Novskoj, izjavio je te potom obišao Učenički dom.

Uz premijera Andreja Plenkovića su i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Komentari