Plenković: ”U Hrvatskoj neće biti obaveznog cijepljenja”

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka održana je u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, a nakon nje se medijima obratio predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Osvrnuli smo se na sva aktualna događanja te na unutrašnja pitanja, kazao je nakon sjednice predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković te ponovio: ”Vlada i Stožer su bili vrlo obazrivi u odnosu na druge gdje smo pažljivo kalibirali mjere”.

”Nema nikakvih dilema – prosvjedi su imali dominatno politički karakter i na njima su bili lideri političkih stranaka koji pokušavaju profitirati na koroni”, kazao je osvrnuvši se opet na prosvjed u subotu.

”Naši građani imaju izbor između anarhije i neodgovornih i onih koji su za red i ta razlika će se sada jako vidjeti jer će Vlada predložiti izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”, kazao je Plenković nakon što je ranije danas ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica predstavio detalje izmjena.


”Prosvjed je okupio različite karaktere, a među njima su bili i oni koji su imali čist politički motiv. U demokracijama je to normalno. Mi smo pogodili mentalitet naših ljudi i zato smo bili vrlo obazrivi u mjerama koje smo poduzimali. Što se tiče našeg mentaliteta, prije svega bih vodio računa o onome što smo radili kalibrirajući mjere. Vlada nema luksuz voditi se samo logikom zdravstvene zaštite ili epidemioloških mjera. Mi ne možemo jamčiti da će se svi pridržavati mjera koje su na snazi. Mjerama smo omogućili što normalnije funkcioniranje”, kazao je Plenković.

”U Hrvatskoj neće biti obaveznog cijepljenja”, ponovio je te kazao da zato i postoje COVID potvrde, javlja DNEVNIK.hr

 

Komentari