Plenković tvrdi: Branit ćemo Beroša u Saboru. Reforma zdravstva se ne radi preko noći

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na sastanku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Topuskom u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

“Vlada je reformom lokalne samouprave omogućila županiji, gradovima i općinama više od 150 milijuna kuna prihoda više nego dosad, rekao je Plenković nakon sastanka.

Dodao je da je Sisačko-moslavačka županija bremenita problemima, uzrokovanima potresom koji se dogodio krajem prošle godine.

Upitan o ministru zdravstva Viliju Berošu, rekao je da će ga braniti bude li oporba pokrenula opoziv ministra u Saboru.



“Mi ćemo, naravno, obraniti to, kao i cijela parlamentarna većina, a reforma zdravstva nije nešto što se radi preko noći”.

Obrušio se i na novinare, da su se ‘rugali da korona ne postoji’. “Prije godinu i pol u Esplanadi ste se svi rugali da korona ne postoji, a koronom se bavimo već godinu i pol”, prenosi N1. 

Na pitanje što je ostalima problema u zdravstvu, rekao je i kako su se Marić i Beroš na odboru trebali hvaliti što su riješili problem s veledrogerijama.

“Danas je 106. dan djelovanja stožera, koji je aktivno uključen u sanaciju posljedica potresa, a ljudi koji su izgubili svoje domove zbrinuti su”, rekao je ministar branitelja i šef stožera Tomo Medved.

Dodao je da od ovog tjedna još intenzivnije kreću s uklanjanjem objekata, kao osnovni preduvjet za obnovu. Dosad je uklonjeno devet obiteljskih kuća. Najavio je kako je zaprimljeno više od 6 tisuća zahtjeva za obnovu.

Na pitanje je li se moglo brže rekao da čine sve što mogu da proces bude brži i efikasniji.

“S višestambenim zgradama moramo biti svjesniji složenosti situacije u prikupljanju suglasnosti za uklanjanje objekata, nego kod obiteljskih kuća. Moramo imati odgovarajuću suglasnost svih suvlasnika u toj stambenoj zgradi”.

Komentari