Plenković: Sve što je izašlo nakon što je Vanđelić odustao od angažmana je neistinito

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak da je na inicijativu zagrebačkog HDZ-a dogovoreno tko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba, a iako nije rekao o kome se radi, tvrdi da je “bolji izbor od Vanđelića”.

“Bit će sigurno član HDZ-a, i to kandidat koji je jako dobar i za kojeg mislim da može ostvariti sjajan rezultat, i sigurno biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mislim da je to na kraju i bolji izbor nego ovo što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem””, kazao je Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

No, Plenković nije želio otkriti o kome se radi, istaknuvši da će javnost biti upoznata s kandidatom nakon što odluku o kandidatu donese zagrebački HDZ, s obzirom na to da je kandidat predložen na njihovu inicijativu.

Upitan zašto će novi kandidat biti bolji izbor od privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića, koji je odbio HDZ-ovu ponudu da bude njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Plenković je odgovorio da se radi o kandidatu “koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobjedi”.



Kazao je da će sve što je bitno za lokalne izbore, biti definirano u narednih tjedan dana do kada će HDZ definirati cijelu postavu kandidata u svim gradovima i županijama.

Ustvrdio je da su kandidati dogovoreni u većini županijskih organizacija, uključujući i Zagreb, a da su otvoreni razgovori u još tri županijske organizacije.

Upitan hoće li Vanđelić ostati ravnatelj Fonda za obnovu, Plenković jer ustvrdio kako je Vanđelić sam najavio da će biti privremeni i dodao da “ako je netko privremeni, znači da će potrajati neko vrijeme”.

Plenković jer dodao kako to nema veze s Vanđelićevim odustajanjem od kandidature već da je to plod razgovora još iz listopada prošle godine.

Ipak, Vanđelić je ranije najavio da će se prijaviti na javni poziv za odabir ravnatelja fonda, koji je raspisan 22. prosinca 2020.

Upitan hoće li zagrebački HDZ-ovac Ante Šimunović biti sankcioniran jer se u subotu pojavio na predstavljanju kandidature Vesne Škare Ožbolt za zagrebačku gradonačelnicu, Plenković je odgovorio da “ne zna je li Šimunović član HDZ-a, ali da ako je “ izašao na izbore s nekim drugim onda više neće biti član”.

Komentari