Plenković: Sutra ćemo predstaviti nove odluke, građane treba nagraditi

Screenshot

Nakon što je HDZ predstavio Davora Filipovića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je i moguće popuštanje epidemioloških mjera.

“Mislim da se ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti. Razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na Vladi”, kazao je Plenković.

Iz Vlade i Stožera najavili da bi, s obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju i brojke novozaraženih koje su kontinuirano u padu, sljedećeg ponedjeljka moglo doći do popuštanja mjera.

Danas je, međutim, objavljeno da su u Hrvatskoj otkriveni slučajevi nove, britanske varijante koronavoirusa.



A nakon završetka sjednice Znanstvenog savjeta Vlade na kojoj se raspravljalo o mogućem popuštanju mjera do kojega bi trebalo doći 15. veljače, novinarima se obratio Ministar zdravstva Vili Beroš koji je rekao kako su ‘svi suglasni kako mjere ne treba pooštravati’, a o releksaciji treba ‘dobro promisliti’.

“Odluke ćemo temeljiti na epidemiološkim popdacima i kako je premijer rekao, donosit ćemo odluke oprezno i zdravorazumski. Suglasni smo da sad ne treba dodatno pooštravati mjere, a o relaksaciji treba dobro promisliti”, izjavio je ministar zdravstva.

Sastao se Znanstveni savjet nakon pojave novog soja: O Popuštanju mjera nema odluke!

Komentari