PLENKOVIĆ STIGAO U SINJ Poslao poruku Srbima: Neka malo sazru, bilo bi bolje za njih

Damir Krajac / CROPIX

U Sinju je sve spremno za današnju 307. Sinjsku alku, na kojoj se očekuje dolazak cijelog državnog vrha.

Premijer Andrej Plenković dao je kratku izjavu.

Izrazio je zadovoljstvo što je još jednom na Alci i odgovorio na prozivke sinjskog gradonačelnika Mire Bulja.

“Neki dan nas je toliko nahvalio da sam računao da ne treba ponavljati da u Sinju ide aglomeracija vrijedna nešto manje od 500 milijuna kuna, kružni tokovi… Drago mi je da se hvali tim projektima, a sve su to projekti Vlade RH. Vidjet ću s ostalim uzvanicima na prijemu”, kazao je premijer.Komentirajući požar na Hvaru, kaže da su angažirani i kanaderi. Osvrnuo se i na informaciju da je jedna osoba stradala, prenosi Dnevno.hr

“Očito se radilo o nesretnom slučaju koliko ja razumijem”, rekao je i izrazio sućut obitelji.

Komentirao je i smrt novinara Vladimira Matijanića te je izrazio sućut. “Uvijek je grozno kad netko umre tako mlad. Treba sve ispitati, ministar je najavio da će provesti nadzor, DORH isto provodi izvode. Sad nemam informaciju koja bi bila dodana vrijednost ovome što smo pročitali medijima.”

Poslao poruku Srbima: Neka malo sazru

Osvrnuo se i na nove cijene goriva od sljedećeg tjedna, potvrđujući da slijedi osjetno pojeftinjenje. “Dobra vijest za vozače, dobra vijest je da pada cijena naftnih derivata.”

Kratko je komentirao i uvredljive poruke iz Srbije, posebno onu srbijanskog ministra Aleksandra Vulina o ustaškoj vladi.

“Čuli smo primitivne ispade iz Srbije koje iz naše optike uređene zemlje, gdje uvažavamo manjine, oni su kao da su iz nekog vremena prije 30 godina, ne odgovarajući na te brutalne i sramotne uvrede, pozivam da malo sazru, bilo bi to dobro za njih”.

 

Komentari