Plenković: Smatramo da je ova kompanija u ekonomskom pogledu jedna od glavnih točaka Slavonije

Premijer Andrej Plenković danas je u posjetu tvornici Đuro Đaković u Slavonskom Brodu. Nakon sastanka s predstavnicima Uprave Đure Đakovića, na čelu s predsjednikom Uprave Hrvojem Kekezom, a u prisutnosti gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare te župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića, predsjednik Vlade Andrej Plenković obići će proizvodnu halu Specijalnih vozila.

Kako je i bilo najavljeno uz predsjednika Vlade su bili ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar državne imovine Mario Banožić.

“Cilj našeg današnjeg posjeta Đuri Đakoviću je vezan za nedavnu odluku Vlade da da jamstvo Đuri Đakoviću za ukupno 300 milijuna kuna. Danas se tijekom našeg posjeta potpisao ugovor s Hrvatskom poštanskom bankom za prvih 150 milijuna kuna koji služe za revitalizaciju poslovanja i podloga za restrukturiranje i dugoročnu održivost Đure Đakovića. Smatramo da je ova kompanija u ekonomskom pogledu jedna od glavnih točaka ove županije, ali i cijele Slavonije. Ovdje radi 860 ljudi, gravitiraju u Slavonski Brod ne samo iz Brodsko-posavske već i Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije. Želimo da se nastavi kvalitetna proizvodnja vagona s naručiteljima iz zapadne Europe”, rekao je Plenković nakon posjeta. Na pitanje tko Vladi daje jamstvo da će nova uprava dobro poslovati rekao je kako imaju povjerenja u njih, ali i u sve zaposlene, piše Večernji list.

Podsjetimo, na sjednici Vlade održanoj prošli tjedan donesena je odluka o jamstvu od 300 milijuna kuna. Prvi dio tog iznosa od 150 milijuna kuna iskoristit će se za stvaranje preduvjeta za deblokadu računa, pokretanje proizvodnje i završetak započetih pregovora te plaćanje obveza prema financijskim institucijama.



Horvat: Kredit od 150 milijuna kuna vratit će Đuru Đakovića u život

Komentari