Plenković smatra kako manjak interesa medija za slučaj Hajduković nije normalan

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Virovitici je komentirao optužbe Miroslava Škore da je najveća korupcijska afera njegove Vlade odobrenje 590 milijuna kuna (80.000.000 eura) kredita HBOR-a C.E.M.P-u (Milenku Bušiću). Ta tvrtka umiješana je u aferu Vjetroelektrane. Osvrnuo se i na nasilje nad Domagojem Hajdukovićem.

“Ja sam prvi kazao da oko tog projekta treba istražiti sve, sve što postoji.

Ja bih volio da to što netko drugi piše pa onda on (Miroslav Škoro op.a.) objavljuje kao da je njegovo, da koji put on nešto artikulira spontano, izravno, bez čitanja i straha, da ne ponavljamo scenarij s predsjedničkih izbora gdje čitamo nešto što drugi pišu, krademo glasove Kolindi Grabar-Kitaorvić i onda njegovi birači misleći da biraju desno izaberu SDP-ovog kandidata”, rekao je Andrej Plenković.

“Nadam se da je biračko tijelo od centra prema desno naučilo i da neće uzalud rasipati glasove na njega”, dodao je.



Na pitanje hoće li HDz odnijeti pobjedu u 4. i 5. izbornoj jedinici odgovara da sigurno hoće.

“Izašli smo s projektom Slavonija, 12,8 milijardi kuna projekata je ugovoreno”, podsjetio je i ustvrdio kako misli da HDZ ima odlične kandidate i da će primjerice Zdravko Marić nositi listu u petoj izbornoj jedinici.

‘Mi osuđujemo svako nasilje’

Na pitanje da nije izbacio Ivana Penavu iz stranke nego je čekao da ode sam odgovara da u HDZ-u izbacuju samo ako je riječ o flagrantnom kršenju Statuta ili kod slučaja obiteljskog nasilja pa podsjetio da su izbacili Požeško-slavonskog župana čim su saznali o čemu se radi, a njega su svaki put kroz tri godine kada bi dolazio to pitali i nastavio:

“A vidim kada predstojnik ureda predsjednika SDP-a ima nasilje također nad nositeljem liste u četvrtoj izbornoj jedinici. Prošlo je tjedan dana i mene nitko to nije pitao i vidim da tema ima manji interes u medijima i mislim da to nije normalno i korektno i to se treba razjasniti do kraja.

Što se tiče Penave on je pokazao na unutarstranačkim izborima da želi biti zamjenik predsjednika stranke, u demokratskom procesu ga je pobijedio Tomo Medved, a nitko ga nije tjerao iz HDZ-a i mislim da on vrluda i da je pogriješio.”

Na pitanje izjednačava li nasilje između dva muškarca i muškarca nad ženom kaže: “Mi osuđujemo svako nasilje, samo govorim o tretmanu, zamislite da se to dogodilo u HDZ-u, da je Tena Mišetić koja je predstojnica mog ureda u HDZ-u imala takvu situaciju s Ivanom Anušićem što bi se događalo od vas svih ovdje, a bjegunca to ne pitate često, a trebali bi, da li je to trajalo kao što ste i mene pitali.

Pitajte bjegunca malo to kad već neće na sučeljavanje. Netko tko hoće biti premijer ne može pobjeći sa sučeljavanja, to mu je gora poruka nego da je bio loš”, zaključio je Plenković, prenosi N1.

Komentari