Plenković se sastao s Kriznim stožerom Ministarstva o prevenciji širenja koronavirusa

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sastao se u nedjelju s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva koji ga je informirao o poduzetim mjerama i planovima za prevenciju širenja koronavirusa, radi zaštite sigurnosti i zdravlja hrvatskih građana, izvijestili su iz Vlade.

Na sastanku premijera Plenkovića s ekspertnom skupinom Kriznog stožera Ministarstva razgovaralo se i o trenutnoj situaciji glede širenja virusa u susjednoj Italiji, navode iz Vlade.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije danas potvrdio je da dvoje pacijenata, koji su zaprimljeni na riječki KBC, nisu zaraženi koronavirusom. Riječ je o jednom talijanskom državljaninu te ženi iz Rovinja koja je boravila u Padovi.

Osobe hospitalizirane u Rijeci nemaju koronavirus



Potrebni uzorci iz riječkog KBC-a bili su, naime, poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ. Dobiveni nalazi to dvoje pacijenata bili su negativni na koronavirus. Iz Ministarstva zdravstva također su izvijestili da je oboje pacijenta u dobrom općem stanju.

Širenje epidemije u stvarnom vremenu možete pratiti na portalu Otvoreno.hr.

KORONAVIRUS Pratite razvoj epidemije u realnom vremenu

Komentari