Plenković se sastao s Hrvatima u New Yorku: “Ostvarili smo sve ciljeve”

Foto: Damir Krajač/Cropix

Ostvarili smo sve ciljeve u 30 godina, rekao je premijer Andrej Plenković na prijemu s hrvatskom zajednicom u New Yorku te zahvalio tamošnjim, ali i svim Hrvatima u svijetu koji su u tome pomogli i financijski i kao promotori svoje domovine.

Hrvati više ne trebaju vize za SAD i za koji tjedan okončat će se proces ukidanja dvostrukog oporezivanja, što je važno i za Hrvate u SAD-u, rekao je premijer u New Yorku kamo je stigao na godišnje zasjedanje Opće skupštine UN-a u vrijeme ruske agresiju na Ukrajinu.

“Hrvatska koja prije 30 godina nije bila na karti kao samostalna država…”
“Ta činjenica promijenila je i međunarodne odnose i utjecala na živote svih nas koji su već promijenjeni izazovima poput dvoipolgodišnje pandemije, rastom cijena energenata, inflacijom što je izazov za vlade, pa tako i Hrvatsku koja je donijela paket pomoći gospodarstvu i građanima”, rekao je Plenković.

“Jedna smo od samo 15 zemalja svijeta koje će zajedno s nama od 1. siječnja 2023. biti i u NATO-u i Europskoj uniji i u šengenskom prostoru i u eurozoni”, naglasio je premijer.



“Hrvatska koja prije 30 godina nije bila na karti svijeta kao samostalna država, a u tri desetljeća trudom svih nas došla je u jezgru najrazvijenijih država”, dodao je. Hrvatska još samo treba ući u OECD (Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj).

“Onda je to to, mi smo onda ostvarili sve što smo htjeli u zadnjih 30 godina”, zaključio je Plenković.

 

Komentari