Plenković Milanovića nazvao prevarantom i ‘partijcem s Dedinja’. Evo kako je komentirao Jandrokovićevu fotografiju

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade, održao je konferenciju za medije na kojoj je ocijenio da ono što on radi, radii u fušu, odgovara na verbalno nasilništvo u fušu, usput!

Najbitnijim mi se čini referirati se na makroekonomske prognoze, rekao je na početku pressice Plenković, dodavši da su prognoze Europske komisije ohrabrujuće. Govoreći o epidemiji koronavirusa, Plenković je rekao da cjepiva ima dovoljno te pozvao sve sugrađane da se cijepe.

“Ne znam što je prevarant danas govorio”

Dotaknuo se i predsjednika Milanovića, koji je danas žestoko opleo po premijeru. Na pitanje prodaje li on boze, kako je rekao Andrej Plenković, Milanović je kazao: ”On je krkao boze i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao”.

Ja ne znam što je prevarant danas govorio, jer smo imali puno posla. Važno je da Vlada Republike Hrvatske kao zaduženi akter za pravosuđe, kao akter vlasti koji se brine o pravosudnom sustavu, a osobito da odgovori na njegove optužbe, da mi u komentiranju programa profesorice Đurđević ne govorimo istinu. Budući da je on sam poticao ljude da ne čitaju programe, danas je indikativno da on nema odgovor na to što je Vlada priopćila u sadržajnom pogledu, nego zašto se Vlada oglasila, rekao je Plenković, dodavši da ne mogu pratiti što predsjednik govori “kad ode u neki džepić SDP-a”.Indikativnim je ocijenio što se samo Zlati Đurđević daje toliko medijskog prostora, ponovivši da je ona pristala biti akter u nezakonitoj proceduri. “Tu je stvar vrlo jasna”, rekao je Plenković.

Budući da je ona tema u javnom prostoru, o tome govorimo, jasno, s temeljnim podacima koji su provjerljivi. Pitanje izbora hrvatskih sudaca nije neko nebitno pitanje, dakle, podsjećam da je Milanović krenuo u tezu o tome da će od njega predložena kandidatkinja za čelno mjesto Vrhovnog suda biti ona koja će čistiti ribu od glave, a riba koja smrdi je pravosuđe. Onda smo u toj proceduri kršenja zakona čuli gospodina Grbina, koji je izronio odnegdje, rekao je Plenković.

Koji je neki dan rekao da ga baš briga za zakon. Imate, dakle, predsjednika koji krši zakon i profesoricu prava koja pristaje biti u protuzakonitoj proceduri, dodao je.

Meni je kao predsjedniku Vlade vrlo važno da sve institucije u Republici Hrvatskoj funkcioniraju i da se njihovi čelnici biraju na vrijeme, rekao je Plenković.

O Jandrokovićevoj fotografiji

Naša ga je reporterka Anka Bilić Keserović upitala koliko smatra primjerenim objavu Gordana Jandrokovića u kupaćim gaćicama, kao odgovor na Milanovićeve prozivke da je “obični nasilnik bez mišića”.

Bilo bi puno blagotvornije za hrvatski medijski prostor da hrpa licemjera i kukavica koje šute proteklih mjeseci na verbalno nasilništvo koje Milanović provodi mjesecima – ne šuti, rekao je Plenković.

Narativ koji Milanović ima u javnom prostoru nije slučajan, nego namjeran i tu on govori o sebi i zato je važno da akteri ne šute, rekao je Plenković, nazvavši Milanovića “partijcem s Dedinja”.

Komentirajući objavu Jandrokovića, Plenković je rekao: “Ja mislim da Gordan u svom stilu odgovara na ove provokacije.”

“Ovo što ja radim, radim u fušu, ja odgovaram na verbalno nasilništvo u fušu, usput. Moj glavni posao je voditi računa o zdravstvenom sustavu, o cijepljenju, gospodarstvu, proračunu, javnim financijama, Schengenu, o euru…”, rekao je Plenković.

“Ne može se netko na izborima izdavati kao normalan, a kasnije ponašati kao da nije”, rekao je Plenković.

Komentari