Plenković proziva oporbu: To se zove ne biti na razini političkog trenutka i odgovornosti, bezobrazno su okrenuli leđa Banovini

Andrej Plenković/Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na sastanku Stožera za obnovu u Sisačko-moslavačkoj županiji te rekao kako počinju radovi na rušenju objekata. 

“Posebno me pozitivno ohrabrilo da je na području instalirano preko 1025 mobilnih stambenih jedinica, da su na struju spojeni 1061 objekt, da se polako na taj način pokrivaju potrebe za ovakvim privremenim stambenim zbrinjavanjem, a u perspektivi je i dolazak novih kućica i stambenih kontejnera”, rekao je.

‘Oporba je jučer Banovini bezobrazno okrenula leđa’

Dodao je kako mu je žao što je rušenjem kvoruma oporbe propušteno izglasavanje izmjena Zakona o obnovi, u koji bi bila dodana i Sisačko-moslavačka županija.

“Sad smo čuli od statičara koliko bi njima bilo u interesu da se zakon donio, pa bi sve procedure koje se tiču uklanjanja donosili po posebnom zakonu, nego što sad moraju koristiti sporiju i kompliciraniju proceduru. To je važna poruka oporbi, koja je jučer propustila podržati Banovinu. Oporba je jučer Banovini bezobrazno okrenula leđa. Pokazali su nevjerojatan stupanj destruktivnosti i veliku dozu političke nekulture”, poručio je, prenosi N1.



Dalje navodi kako nisu na nacionalnoj razini prepoznali poruke odgovornosti i podrške Banovine, nego su joj okrenuli leđa.

“To se zove ne biti na razini političkog trenutka i odgovornosti. Nemoralan je potez oporbe ne držati kvorum, ako znaju da je jedan zastupnik već mjesec dana u bolnici. Svih njih 75 to zna. To je važno da se prenese javnosti i da se rastumači”, poručio je nazvavši Most predvodnicima demagogije i populizma.

Komentirao je i jučerašnji buran sastanak većine. “Jučer na parlamentarnoj većini je utvrđeno da je većina stabilna i čvrsta. Neki imaju drugo mišljenje. Javnost treba znati da teme koje je inicirala oporba nije ni bila na Saboru. Jučerašnji dan je trebao imati četiri točke”, rekao je i dodao da je ta situacija neviđena u političkoj kulturi Hrvatske te da HDZ to nikad ne bi napravio.

 

Komentari